El multireferèndum d’Arenys de Munt va comptar amb un 17,85% de participació i totes les preguntes van ser respostes amb un NO.

on 08 Mai 2017.

El multireferèndum d’Arenys de Munt va comptar amb un 17,85% de participació i totes les preguntes van ser respostes amb un NO.L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha fet públics els resultats del multireferèndum que es va celebrar ahir. Del cens de 7.311 arenyencs i arenyenques majors de 16 anys cridats a les urnes hi va participar el 17,85%.

El regidor del PP, Ramon Planas, va valorar positivament els resultats i ara espera que el govern municipal accepti que aquests siguin vinculants. Ramon Planas destaca el fet que s’hagi fet aquesta consulta a partir de la iniciativa que va tenir l’Associació de Botiguers d’Arenys de Munt. La regidora de la CUP, Maria Ballester, també va valorar la participació i va dir que és prou significativa perquè aquesta sigui vinculant. La pregunta si la riera ha de ser d'ús exclusiu per a vianants està pendent del recompte definitiu per part de la Comissió de Seguiment, degut a l'elevat nombre de vots considerats nuls en els resultats provisionals. De moment el resultat va ser molt similar ja que 541 persones van dir que NO la volen peatonal, mentre que 533 van dir que Sí que fos per a vianants. Sobre això la regidora de la CUP, va dir que li sabia greu aquest resultat, ja que ells aposten perquè sigui de vianants. La regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que més enllà dels resultats i la participació, valora el fet de fer consultes on la gent pugui opinar i expressar el que vol per al poble.

El regidor Josep Manel Ximenis, va dir que era difícil arribar al 19% que el govern demanava, però creu que la participació aconseguida és prou significativa perquè ara es tingui en compte. Conservar el pont de la riera ha obtingut el suport del 55% dels votants. 708persones van dir que sí a mantenir-lo, mentre que 503 van votar per enderrocar-lo. Ximenis va dir que el fet de mantenir el pont no ha de ser un inconvenient perquè les obres de la segona fase de la riera quedin a mitges. El regidor del PDeCAT, Marc Tarrés, també va valorar la participació, tot i que creuen que hagués estat més alta si s’hagués preguntat per la bandera espanyola. Sobre els resultats obtinguts, el regidor diu que són els mateixos que el seu partit proposava.

L’alcalde, Joan Rabasseda, explica que avui en junta de govern es valoraran els resultats, tot i que són molt clars, com el trasllat de l'Escola Sant Martí i la creació de noves places d'aparcament de pagament que van estar rebutjades amb el 79,02% i el 76,15% dels vots respectivament. De les tres opcions plantejades per a l'escut normalitzat, la proposta de l'alzina ha estat la més votada amb el 40,78% dels vots emesos. L’alcalde diu que el govern municipal actuarà en conseqüència tot i que no s’hagi arribat al 19 % de participació. Per part del Consell de Poble, un dels seus representants, Jaume Missé, va dir que acceptaven els resultats, però que el tema del trasllat de l’escola, que ells apostaven, no era un fet immediat. També els sap greu que la majoria hagin apostat perquè a la riera continuïn passant cotxes. Els resultats definitius es donaran a conèixer en un acte públic que es farà dimecres, i avui en junta de govern valoraran aquests resultats.

 • anunci_collsacreu
 • logo illa
 • Logo AQ arenys de munt
 • Logo WW arenys munt
 • marineland 0
 • logo
 • LOGO

Buscar

SDG SEO
 • Descarrega't Ivoox al teu smartphone i escolta'ns a través d'ell

  ivoox Iphone

  ivoox Android

En directe

Amuntv

amuntv

Qui està en linia

Hi ha 143 convidats/des i cap membre en línia