El Ple ha resolt les al·legacions presentades a les contribucions de la riera abans de la seva aprovació definitiva.

on 09 Octubre 2017.

Pel que fa al punt de la riera sobre les contribucions especials de la riera, l’alcalde ha dit que es segueix el mateix full de ruta que al primer tram de la riera urbanitzat i ha fet referència a les al·legacions presentades, que s’han desestimat.

La regidora de la CUP, Maria Ballester, ha comentat que el punt sobre la riera és molt important i li cal temps per debatre’l bé i amb tranquil·litat. Per això ha demanat que es deixés el punt sobre la taula.

El regidor del PDeCAT, Lluìs Campasol, ha recordat el fet de no poder acabar la urbanització fins al pont, que sempre havien reclamat. També ha dit que les 23 al·legacions que s’han presentat són moltes, tot i que s’hagin resolt. Sobre el pont, el PDeCAT ha proposat fer un concurs d’idees entre la població perquè decideixin el millor projecte a fer.

El regidor Josep Manel Ximenis ha demanat a la comissió informativa que sols es plantegessin punts tècnics i no polítics o que aquest es fes en el seu horari habitual, però no ha estat així. Sobre el punt, el regidor ha parlat dels recursos als quals els veïns tenen dret a realitzar, sobre les contribucions especials. I ha dit que el que és vol cobrar als veïns del segon tram és superior al primer tram, que hauran de pagar un 50% de l’obra. Josep Manel Ximenis també ha parlat de les al·legacions presentades sobre algunes unes finques que se’ls vol cobrar per segona vegada aquestes contribucions especials.

El regidor del PP, Ramon Planas, ha estat d’acord que s’hagin de cobrar les contribucions, però que s’han de tenir en compte les al·legacions que presenten els veïns, perquè creuen que és injust el que se’ls vol cobrar. Ramon Planas ha demanat que les al·legacions es puguin aturar en comptes de desestimar-les, fins que aquestes es resolguin judicialment.

Com a resposta a tot plegat, l’alcalde ha dit que d’entrada el ple es va acordar fer-lo al matí per la situació que viu Catalunya (recordem que en principi hi havia ple al Parlament avui) i perquè cal complir terminis sobre l’obra, perquè l’empresa Calaf pugui començar. Sobre el que es cobrarà, l’alcalde ha comentat que és una previsió de números i que fins que no acabi l’obra no es podrà saber el seu cost final. En el primer tram en principi també era del 50% i al final es va cobrar menys.

El punt només ha estat aprovat per l’equip de govern. El PDeCAT i la CUP s'han abstingut  i els regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez i el regidor del PP hi han votat en contra. Si voleu escoltar el ple sencer ho podeu fer a través del web de la ràdio.

 

 • anunci_collsacreu
 • logo illa
 • Logo AQ arenys de munt
 • Logo WW arenys munt
 • marineland 0
 • logo
 • LOGO

Buscar

SDG SEO
 • Descarrega't Ivoox al teu smartphone i escolta'ns a través d'ell

  ivoox Iphone

  ivoox Android

En directe

Amuntv

amuntv

Qui està en linia

Hi ha 149 convidats/des i cap membre en línia