Els regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez valoren al Parlem del Poble la situació política del país.

on 10 Octubre 2017.

El grup dels regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez va participar divendres al programa Parlem del Poble de la ràdio, que va esdevenir un monogràfic sobre la situació política nacional, a petició expressa del grup.

Els integrants de la formació van demanar no parlar de política municipal a causa del moment transcendental que viu el país, per defugir picabaralles en l’àmbit local i donar una imatge d’unitat davant el procés d’independència de Catalunya.

Al programa es va comentar com van viure els integrants del grup el dia 1 d’octubre a Arenys de Munt, votant i defensant col·legis al llarg de tot el dia, amb il·lusió, nervis i por quan semblava imminent l’arribada d’antiavalots policials espanyols per estomacar els ciutadans. Finalment Arenys de Munt es va lliurar de la brutalitat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Josep Manel Ximenis recordava que l’ambient de l’1-O era el mateix que es vivia abans del 13 de setembre del 2009 a Arenys de Munt, i que fou llavors quan es va trencar la por a l’Estat. Josep Manel Ximenis va explicar que les urnes es van repartir de nit als col·legis electorals, amb sensació de clandestinitat. De fet, fins a la nit abans no van tenir constància que les urnes eren al poble i que les havia portat un regidor.

El grup no va voler comentar l’actualitat municipal però sí que es va referir al paper que en tot plegat juga el PSC, soci de govern d’Esquerra al poble. Ximenis va ser molt clar i contundent. Demana a la regidora del PSC, Àngels Castillo, que deixi el partit socialista si creu en la gent i en la democràcia, però l’anima a seguir fent feina al govern.

Al programa també es va comentar com poden tombar els futurs esdeveniments. Per a la formació de Ximenis, l’únic escenari possible i que espera que es produeixi aquesta mateixa tarda és que Puigdemont faci una declaració d’Independència, i a partit d’aquí s’iniciï un procés de negociació i mediació amb Espanya.

Podeu escoltar el programa sencer a la pàgina web de Ràdio Arenys de Munt.

 
 • anunci_collsacreu
 • logo illa
 • Logo AQ arenys de munt
 • Logo WW arenys munt
 • marineland 0
 • logo
 • LOGO

Buscar

SDG SEO
 • Descarrega't Ivoox al teu smartphone i escolta'ns a través d'ell

  ivoox Iphone

  ivoox Android

En directe

Amuntv

amuntv

Qui està en linia

Hi ha 146 convidats/des i cap membre en línia