Els partits politics d’Arenys de Munt valoren la declaració d’independència, suspesa temporalment.

on 11 Octubre 2017.

Avui a l’Informatiu hem parlat amb els diferents partits polítics d’Arenys de Munt sobre la declaració d’independència suspesa pel president Carles Puigdemont, per obrir el camí del diàleg i la mediació.

El president d’Esquerra d’Arenys de Munt, Ramon Pujol, ha explicat que la independència s’ha declarat però automàticament s’ha suspès per obrir el diàleg com sempre ha fet el govern català. Segons ha dit, ara caldrà veure què fa el govern espanyol, tot i que creu que no faran res. Ha de ser, segons el seu parer, la Comunitat Europea qui faci possible aquest diàleg entre les dues parts.

Just avui ERC d’Arenys de Munt havia d’organitzar la tradicional botifarrada com a acte reivindicatiu per la NO celebració del 12 d’octubre. Ramon Pujol ha explicat que no l’han organitzat per la situació que viu el país i per manca de logística.

El regidor Josep Manel Ximenis ha comentat que per als independentistes el que va passar ahir al Parlament és “decebedor” tot i que, en el context de violència que estem patint i pel fet que Europa demana diàleg, és important seguir aquest camí. Ara ha de ser el govern espanyol qui s’obri al diàleg i, si no és així, caldrà esperar el reconeixement internacional. Josep Manel Ximenis creu que el Parlament ha fet una “bona jugada”, tot i que el moment era important per declarar la independència. Per això estan d’acord amb la CUP de no allargar més d’un mes la declaració definitiva i es pugui celebrar la independència per Sant Martí.

La regidora de la CUP, Maria Ballester, ha dit que estan una mica desil·lusionats ja que esperaven una declaració ferma. D’altra banda ha afegit que s’ha de continuar endavant i que ara la pilota està a la teulada de Mariano Rajoy i de la Unió Europea.

Pel que fa a la regidora del PSC, Ángels Castillo, s’ha mostrat agraïda amb les paraules del President Puigdemont i ha afegit que totes les parts han d’aprofitar aquesta treva per destensar i dialogar.

El regidor del PDeCAT, Lluís Campasol creu que ahir hi havia tres possibilitats: Una d’elles era declarar la DUI, l’altra era no declarar-la i l’última, que segons ells era la més intel·ligent i prudent, és la que es va aplicar; declarar la DUI i suspendre-la temporalment. Lluís Campasol també ha comentat que un cop més han obert la porta del diàleg i que la pilota és ara a la teulada de l’Estat. Com a conclusió ha dit que segueixen endavant i que l’Estat decidirà si hi ha diàleg o no.

A l’Informatiu no ha estat possible parlar amb el regidor del PP, Ramon Planas, i ho farem en propers informatius.

 • anunci_collsacreu
 • logo illa
 • Logo AQ arenys de munt
 • Logo WW arenys munt
 • marineland 0
 • logo
 • LOGO

Buscar

SDG SEO
 • Descarrega't Ivoox al teu smartphone i escolta'ns a través d'ell

  ivoox Iphone

  ivoox Android

En directe

Amuntv

amuntv

Qui està en linia

Hi ha 153 convidats/des i cap membre en línia