Ballada del Centrenari (21-9-13)

on 02 Octubre 2013.

El dissabte 21 de setembre, un miler de persones van omplir la plaça de l'església d'Arenys de Munt. L'Esbart Dansaire del Centre Moral va oferir als assistents un recital de danses, populars i tradicionals d'arreu dels Països Catalans i coreografies de nova creació.

En l'inici de l'acte es va fer un petit homenatge al primer president del Centre Moral, el Sr. Joan Corrales i Miralles i es va lliurar un guardó commemoratiu a la seva néta.
L'actuació de l'Esbart dins dels actes del Centrenari va començar amb els petits dansaires dels grups infantils que van ser els encarregats d'obrir l'espectacle amb les danses més tradicionals.

Aproximadament uns seixanta dansaires dels grups infantils van ballar corrandes com la Dansa de Torruella i Les rentadores. També morisques com per exemple el Ballet de Solsona i el Ball de cascavells. En aquesta primera part també va haver-hi balls plans com el Ball de Sant Antoni i les Jotes mallorquines. I un altre estil de dansa els balls de punta - taló com el Punxolet, el Calçó i el Bedriol.

Després, uns seixanta balladors més entre els joves del Cos de Dansa actual i els exdansaires van protagonitzar la segona part de la ballada. Van ballar el Bolero de Castelló, el Ball Pla de Lladurs, el de Llavaneres i el de Sant Mateu, la Farandola Provençal, la Jota de la Ribera, De mica en mica, Les Panderetes i el Carlet.

Cal destacar l'actuació de cinc parelles de veterans del primer esbart del Centre que van ballar la peça la Quadrilla de Granollers. I la interpretació conjunta d'una peça amb dansaires dels grups infantils, el Cos de Dansa i exdansaires que va ser L'Espunyalet del Berguedà, que va fer coincidir a dalt de l'escenari pares i fills ballant la mateixa dansa.

L'espectacle que va durar més de tres hores va acabar amb la ballada de Les Gitanes de Rubí.

 • anunci_collsacreu
 • logo illa
 • Logo AQ arenys de munt
 • Logo WW arenys munt
 • marineland 0
 • logo
 • LOGO

Buscar

SDG SEO
 • Descarrega't Ivoox al teu smartphone i escolta'ns a través d'ell

  ivoox Iphone

  ivoox Android

En directe

Amuntv

amuntv

Qui està en linia

Hi ha 90 convidats/des i cap membre en línia